24.2.06

Spell with flickr

På internetsiden "Spell with flickr" kan man skrive tekst med Flickr fotos :)

HBear, wooden letter EDSC00616

Billede - programmer

 
Dette er et billede, der er "blogget" direkte fra billedbehandlingsprogrammet Picasa 2  Posted by Picasa

Små billedebehandlingsprogrammer
Jeg har undersøgt 4 små gratis billedebehandlingsprogrammer. Det var min hensigt at finde det program, der egnede sig bedst til hurtigt at bearbejde fotos til brug i en blog. Valget faldt på Picasa 2, hovedsagelig af to grunde:

Når man installerer det på computeren, laver det med det samme en databaseoversigt over alle de billeder, der ligger i forskellige mapper, således er muligt hurtigt at vælge fotos inde i programmet. Desuden kan man sende billeder direkte til Blogger fra Picasa 2. Nedenstående ses mine kommentarer til de afprøvede programmer:

Picasa 2
Er nok det mest avancerede af de fire programmer, det indeholder mange forskellige funktioner.
Kan lave en oversigt over alle billeder på din computer og opdatere denne oversigt hver gang, du åbner programmet.
Laver alle billeder, der tages ind i programmet om til 72 px. pr inch både ved visning 1:1 inde i programmet samt ved eksport.

Multiple Image resizer
I programmet kan man beskære, rotere, skrive tekst på billedet, lave rammer, ændre opløsning og gemme i forskellige grafiske filformater. Også brugbart i forbindelse med fotos til Blogger.

Avatat Sizer
Meget nem at bruge, laver billederne om til 72 px. pr. inch ligegyldig, hvilken opløsning billedet er, når det tages ind i programmet. Det kan dog kun lave billeder op til 150 px. i højde og bredde og det kan ikke noget som helst andet end resize billeder.

Easy Thumbnails
Kan udelukkende resize billeder - lave thumbnails

Velkomst forår 2006

Vi har på nuværende tidspunkt afsluttet et grenvalgsforløb i Dansk - multimedie, hvor studerende blandt andet har arbejdet med egne blogs i undervisningsperioden. Det har været lærerigt både for underviserene og for studerende (håber jeg!).

Nu starter et nyt grenvalgshold i faget, så dette indlæg er tilegnet de studerende, der skal i gang med de mange spændende aktiviteter, vi har planlagt. Vi har draget en del erfaringer i det første undervisningsforløb, som vi vil forsøge at inddrage i den kommende periode. Vi glæder os meget til at se alle ved det første seminar og til at komme i gang med de nye aktiviteter, vi har planlagt.