15.5.06

Computerteknologi for børn med....

Computerteknologi for børn med psykiske, sociale og/eller fysiske funktionsnedsættelse

Småbørnscentret beliggende underMarselisborgcentret i Århus, er der en IKT-Gruppe, som beskæftiger sig med "Et landsdækkende tilbud om informations- og kommunikations- teknologi (IKT) til børn og unge med funktionsnedsættelse."

Jeg tror, det er det center, Tina omtaler i sit indlæg. - For et års tid siden besøgte jeg og et hold nærstuderende centret. Det var meget interessant at se og høre om IKT-gruppens arbejde. Deres store "force" er, at de samarbejder med en stor gruppe fagpersoner, lige fra læger til snedkere. Det er grunden til, at de er i stand til at designe de hjælpemidler, børnene har brug for, således at de nærmest er skræddersyet til barnets behov. Det vil sige, at selvom barnets bevægelighed er så meget nedsat, at det kun kan nikke med hovedet, er de i stand til at kombinere teknologistøttede hjælpemidler - som f.eks. kan bruges i forhold til kommunikation med barnet.

Besøget havde stor betydning for de studerende, der var med på turen. Der er sådan set kun et "men" - det koster penge. Da IKT gruppen skal financiere deres egen drift, er de nødt til at forlange penge for besøgende....