Foto af ♪ Sleeping Sun ♪
I Forløbet "traditioner i forandring" er en af aktiviteterne, at studerende undersøger, hvad medierne i årenes løb har skrevet om Arto. Efterfølgende er uddrag af disse undersøgelser:
Louise:
"Efter at have læst litteraturen om Arto, må jeg sige, at jeg er forvirret. Det bliver både beskrevet som et virtuelt rum med mulighed for ar styrke sine nuværende relationer og skabe nye, samt et forfærdeligt sted, hvor de unge sender trusler til hinanden og pædofile sidder og hygger sig. Nu hænger tingene jo så bare sådan sammen, at det er forskerne der skriver om de positive ting og medierne, der behandler de negative sider. Hvem af dem skal man så tro på???"
Aileen:
"12-årige børn kan nu date på nettet (Herning Folkeblad/ 12.09.2009/artikel-id: e1ab5eaa)
I artiklen ”12-årige børn kan nu date på nettet” i Herning Folkebladet bliver der fremhævet følgende citat, som findes på Arto: ”Er du træt af et ensomt singleliv?”. Så bliver der sagt, at de unge opfordres til at søge efter kærligheden, ”den eneste ene".
Efter min mening er det fejlvurderet. Der står ikke med et ord, at de kan eller vil finde den eneste ene. Desuden kommer ordet singleliv fra voksenverden og dermed ikke sagt, at det har samme betydning for de unge.
Det er nok også rigtigt, at forældre skal holde øje med børnene(s brug af nettet), men det skal de da også i det fysiske rum."
Manuela:
"Hvem er de faste deltagere og hvad siger medierne om Arto?
- "Børn mobber og truer på nettet" (TV AVISEN)
- "Danmarks uhyggelige hjemmeside" "Pædofile chatter med børn" (Jyllands-Posten)
- "Mobbing døgnet rundt" (Dags Dato, TV2)
- " Elever sviner lærere til på nettet" (Urban)
Medierne er meget negative i deres omtale af arto.dk, de taler kun om de dårlige ting. Internettet er i sagens natur et umodereret medie. At små unger bruger det til at mobbe hinanden er vel igen overraskelse. Arto er vel bare blevet den digitale skolegård."
Christine:
"Hvad siger medierne om Arto? Hvem er de faste deltager i mediepanikker?
Uenigheden:
"Den ældre, blufærdige generations ønske om beskyttelse af privatlivet udfordres af de yngste net-brugeres længsel efter at blive set. .."
Weekendavisen 14.11.2008
Dette citat syntes jeg giver en vigtig pointe. Perspektiverne er forskellige.
Deltagerne er bekymrede forældre, fagfolk og medier. Og i nogen tilfælde bliver også de unge inddraget.
Medierne fremhæver tilsynladende mest de negative enkelttilfælde. De styrer ret meget, alstså de har meget indflydelse og budskaber bekræftes ved at inddrage enige forældres udtalelser.
Unge ser de positive sider- det sociale, venskab, at profilere sig, status, at "være med".
Fagfolg, fx psykologer, pædagoger mm henviser til fordele og ulemper."
Lotte:
"Til slut vil jeg lige nævne en artikel fra Jyllands-Posten 30.09.2009. Overskriften siger: "Børn på flugt fra Arto" - og man forventer nærmest, at skulle læse endnu en opremsning af dårligheder. Men artiklen beskriver en nedtur på Arto.dk, og hvordan Arto.dk har mistet næsten halvdelen af sine brugere til facebook.dk - og sjovt nok så er facebook.dk jo anledning til en af nutidens større mediepanikker."
Ines:
"Når man går på nettet og søger på informedia om Arto, dukker der massevis af artikler op. (Jeg må helt ærlig indrømme at jeg ikke har læst det hele.)
Pressen har skrevet noget negativet om Arto. F.eks. skriver pressen, at unge mennesker arrangerer slagsmål, de mobber, truer og bagtaler hinanden.
De emner pressen ellers tager op omkring Arto.dk, hander meget om sex, pædofili, og vis ansvar det er at børnene bliver beskyttet mod dette."
Ingen kommentarer:
Send en kommentar