17.8.05

Etiske overvejelser og blogs

Samtale med kollega omkring etiske overvejelser, når man bruger blogs i et undervisningsforløb:

Det undervisningsforløb, vi er ved at udvikle, vil delvist foregå i vort interne e-learningsystem dels gennem forskellige opgaver på internettet, herunder en opgave, hvor de studerende skal lave deres egne personlige blogs.

Under formuleringen af blogopgaven, hvor de studerende opretter en personlig blog og laver en præsentation af deres arbejde, fik vi betænkeligheder. Når blogs bruges i undervisningssammenhænge, hvilke etiske overvejelser bør underviseren/den studerende da gøre sig? Vi har derfor besluttet at tage det op som diskussionsemne, hvor de studerende kan deltage i fælles refelktioner.

De refelktioner/spørgsmål vi foreløbig er nået frem til er:

Hvem/hvad repræsenterer man, når der skrives i det offentlige rum - som studerende/som underviser?
Hvad skal/kan lægges ud?
Skal/kan der ligge private fotos ?
Må der nævnes navne?
Hvem har ejerskabet til Bloggen?
Skal vi have fælles regler ?

1 kommentar:

lis faurholt sagde ...

Kommentaren fra s b mirkalami er kommentarspam. Jeg har mailet til Bloggers support og klaget over, at hvis man klikker på s b mirkalami, kommer man til en Bloggerside, hvor bloggen 'normism' tilsyneladende er. Men klikker man på den, får man at vide, at den ikke eksisterer. Hvordan kan det gå til, at der er en blog, der ikke er der?
Nå, heldigvis har Blogger nu (endelig) gjort noget, som kan forhindre kommentarspam. Det har jeg skrevet noget om ovre i "Du er, hvad du tagger"