En underviserblog (dagbog) fra UC Syd
om digitale universer - billede, lyd og tekst.....
11.11.05
Photobucket
Denne animation er lagt på Photobucket, hvor det er tilladt, at lægge billeder og linke til dem på sin hjemmeside - gratis. Det ser ud til, at det kan være en af løsningerne på vore problemer med gif animationer.
Photobuckets begrænsninger
Fotos større end 250 KB bliver scaleret ned automatisk. Animations - filerne skal altså være mindre end 250 KB - ellers kan man risiker, at der sker det samme, som når man uploader billeder i selve Bloggen !
Begrænsninger: 50 MB plads; 2500 MB/båndvidde om måneden; 250 KB pr. fil.
Tilladte filtyper:.jpg, gif, png, bmp, tif, swf; Billeder må ikke indeholde æ, ø og å samt tegnsætning. Kun bogstaver og tal
Hvordan har jeg tegnet animationen ?
Den er fremstillet helt i Babarosa med programmets tegneværktøjer. Det er vektor tegneværktøjer og kræver derfor en lidt anden opfattelse af, hvordan et "tegneværktøj" fungerer. Selve træstammen er tegnet med værktøjet Polygon Tool. Med det kan man "moddelere" sin figur op og der kan desuden lægges "fyldfarve" i figuren. Hver gang man klikker med musen sættes et nyt punkt (som man senere kan flytte rundt med). Figuren skal lukkes, det vil sige, at den sidste gang man klikker, skal være "oven" i start punktet (det første punkt) - først da kommer form og fyld helt til syne !
Hvis man ikke er helt tilfreds med udseendet af figuren, kan den nu redigeres med Path Edit Tool (øverst til højre i værktøjspaletten), punkterne kan flyttes rundt. Det er desuden ikke for sent at ændre fyldfarve ved hjælp af "malerspanden". Når der vælges fyldfarve, prøv da at holde knappen med farvespanden nede et øjeblik - se, der er flere muligheder for at lave overgange i farvefyldet. Det er den måde, jeg har lavet baggrunden på.
Hvis man har "glemt" at lave en baggrund, kan det nås endnu: Træk en "firkant" med "fyld" hen over det hele, aktiver den tegnede firkant - (man kan aktivere ved hjælp af pilen i øverste venstre hjørne i værktøjspaletten - Select tool). I menulinien foroven er der et ikon med to små "stykker" papir ved siden af hinanden og en lille blå pil (bring to front - bring to back) ved hjælp af dem, kan man flytte rundt på "rækkefølgen" af det tegnede - altså f.eks. lægge baggrunden bagest.
Sidst: Masterframes
Husk at bruge programmets mulighed for at anvende Masterframes (se forneden lige ovenfor din filmstrimmel - der kan du sætte "kryds" ved Masterframe - den frame du "står" på bliver til Masterframe). En masterframe kan opfattes som at "scenen" sættes. Det, der ligger på Masterframen vises i alle efterfølgende frames - lige som scenen på et teater. Men det vil også sige, at alt det, man ønsker at bevæge/animere, ikke må være på masterframen.
Masterframen er din "scene" indtil en anden frame vælges som masterframe.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar