1.9.05

Brugertilpasning

Brugertilpasning i et e-learningsystem
Jeg har været væk fra "På sporet af legen" en tid, da jeg har været i gang med opstart af et hold nye netstuderende. Det er meget sundt en gang i mellem igen, at se de vanskeligeheder, men selvfølgelig også sejre, nye studerende har med et e-learning system. Specielt er det spændende at se, hvordan de kommer i gang med læringen, når teknikken for mange i starten fylder meget.

Man får på en måde friske øjne på nogle af de elementer, vi som garvede brugere efterhånden betragter som selvfølgelige. Det er måske den bedste form for test af e-learning system, man kan finde. Jeg tror, at både undervisere og udviklere af systemer kunne drage stor nytte af at sidde som fluer på væggen de første dage.

Jeg vil ikke her komme ind på alle detaljer, men helt overordnet sige, at et system kunne være indrettet således, at det "folder sig ud" efterhånden som kompetencerne stiger. - Måske endda, at en studerende selv kunne bestemme, hvornår det sker - en større grad af brugertilpasning til den enkelte studerende.

Desuden er det yderst vigtigt, at underviseren, specielt i starten, er meget præcis i sine skriftlige formuleringer, ellers er der alt for mange tvivlsspørgsmål.

Vi vil jo gerne have, at de studerende kommer på sporet af legen med nye medier......

Ingen kommentarer: